Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ο Γιώργος Λιάγκας για τον δολοφόνο της 11χρονης Βασιλικής: «Στο μυαλό όλων μας στριφογυρίζει ότι δεν θα έχει καλό τέλος»

 

Η άγρια δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία με δράστη τον ίδιο της τον θείο και κουμπάρο της οικογένειάς της, ο οποίος επιχείρησε να βιάσει το κορίτσι πριν το σκοτώσει, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η οργή ξεχειλίζει από τους συγγενείς της άτυχης Βασιλικής. Στο Πρωινό, μετά από την προβολή δηλώσεων της μητέρας της, ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε στον αέρα με αφορμή ότι στο παρελθόν ο 37χρονος δράστης είχε αφεθεί ελεύθερος από τη Δικαιοσύνη.

«Βάλτε στη θέση της μάνας τον εαυτό σας, ότι θα γινόταν στο δικό μας παιδί. Ο άνθρωπος αυτός είχε παρανομήσει στο παρελθόν, η Δικαιοσύνη τον είχε τσιμπήσει και τον είχε αφήσει ελεύθερο, γιατί θεώρησαν κάποιοι ψυχολόγοι δικαστές ότι δεν θα το ξανακάνει.

Εγώ κάθομαι και λέω το εξής και το τονίζω για να μη γραφτεί καμία αρλούμπα, σε καμία περίπτωση δεν προτρέπω κανέναν σε αυτοδικία, σε χειροδικία, στο να πάρει το νόμο στα χέρια του. Σε καμία περίπτωση! Ξεκάθαρα. Όλοι υποκείμεθα σε κανόνες και νόμους στη Δημοκρατία. Αλίμονο αν καταλύσουμε τη Δημοκρατία και πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας.

Όμως, ρωτώ τους κυβερνώντες μας… Άντε κράτα το οργισμένο πλήθος. Με ποια λογική; Χθες πήγαν να τον λιντσάρουν. Θεωρείτε ότι ο άνθρωπος αυτός θα έχει καλό τέλος; Θα έπρεπε να φτάσουμε όμως σε αυτό το επίπεδο, να φανταζόμαστε όλοι πώς μπορούν να του φερθούν κάποιοι που θα πέσει μες στη φυλακή στα χέρια τους;

Να είμαστε ειλικρινείς. Εγώ πάντα ειλικρινής είμαι. Στο μυαλό όλων μας αυτό στριφογυρίζει από χθες, ότι δεν θα περάσει καλά, δεν θα έχει καλό τέλος. Δεν το προτείνω, δεν το προτρέπω, το καταδικάζω ξεκάθαρα. Ξεκάθαρα μην παρεξηγηθώ. Όμως, πείτε μου αν ένας Έλληνας από χθες δεν σκέφτεται αυτό που σκέφτομαι εγώ. Τον περιμένουν πως και πως τον συγκεκριμένο, εγώ αυτό μαθαίνω», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο σας θα ελεγχθεί πριν αναρτηθεί. Παρακαλώ, τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και σύντομα. Το παρών blog δεν φέρει ευθύνη για επώνυμα και ανώνυμα σχόλια. Εφόσον θεωρείτε ότι θίγεστε από κάποιο σχόλιο, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μου με μήνυμα στη φόρμα επικοινωνίας για να το αφαιρέσω.